Kui vaadata eelmist kuud ja amortisatsioonikannet pole tehtud, ei pruugi see tähendada, et põhivarad on amortiseerunud ja enam ei olegi vaja teha põhivara amortisatsioonikannet. Eelmises kuus võib lihtsalt olla viga ja on jäänud tegemata.

Tuleks vaadata saldoaruandes mis tuleb põhivarade jääkväärtus nagu skeemil. Kui arvestust peetakse moodulis tuleks ka vaadata mida ütleb vastava kuu lõpu seisuga amortisatsiooniaruanne. Kui põhivaradel on veel olemas jääkväärtus tuleks põhivara kanne teha ja on valesti ka eelmine kuu.

amortisatsioonikanne

 

amortisatsioonikanne2

Tead paremat vastust? Tee täiendusettepanek.

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>